Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

♆ Bon Appétit ♆

Przepis na szybki i łatwy sernik
1 kg sera twarogowego
1 szklanka cukru
20 dag miękkiego masła + 1 łyżeczka do wysmarowania formy
4 jajka
4 łyżki budyniu śmietankowego w proszku

Piekarnik nagrzej do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Masło przełóż do rondelka i roztop. Odstaw do ostygnięcia.
Ser przełóż do miski i zmiksuj za pomocą blendera.
Do miski przełóż zmielony ser. Dodaj roztopione masło, jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj masłem.
Ciasto przelej do tortownicy. Wierzch wyrównaj szpatułą.
Formę wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni. Piecz 30 minut. Znowu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz 30 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik, a sernik zostaw w środku na całą noc. Nie otwieraj drzwiczek piekarnika w trakcie pieczenia i studzenia.
Sernik wyjmij z piekarnika i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Sernik posyp cukrem pudrem i pokrój na porcje.
Podawaj na różne okazje, Boże Narodzenie, Wielkanoc, urodziny, imieniny lub kiedy tylko najdzie Cię ochota na pyszny sernik :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation