Święta i uroczystości

Wielkanoc

Składniki na 6 porcji:
Na jajka z szynką:

3 jajka ugotowane na twardo
20 dag szynki konserwowej (mielonej)
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz

Na jajka z serem:

3 jajka ugotowane na twardo
20 dag miękkiej fety
1 mała posiekana czerwona cebulka
1/4 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę
2 łyżki posiekanej natki
pieprz

Do dekoracji:

łyżka kaparów
gałązka koperku
1 twardy pomidor
mała czerwona cebulka


Sposób wykonania:

Jajka z szynką. Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Z białek wyjmij żółtka i zmiksuj na pastę z mieloną szynką, chrzanem i majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pastą nadziej wgłębienie w białkach. Udekoruj gałązkami koperku i kaparami.
Jajka z serem. Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Z białek wyjmij żółtka. Żółtka utrzyj z serem feta. Cebulę i paprykę drobno posiekaj. Dodaj do pasty z posiekaną natką, dopraw pieprzem, wymieszaj. Białka nadziej pastą. Udekoruj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation