Kuchnia

przepisy

Tajemnice kuchni | Pierogi ruskie według przepisu Magdy Gessler

Składniki:

– 0,5 kg mąki

– 2 żółtka

– 3 łyżki oleju

– szczypta soli

– 200 ml ciepłej wody



Ciasto wyrabiamy przez około 10 minut, następnie zawijamy w folię aluminiową i na kolejne 10 minut wkładamy do lodówki.

Po tym czasie ciasto wałkujemy, wycinamy kółeczka, wkładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.



Farsz:

– 1 kg ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez praskę

– ser biały 1kg

– smażona 1 cebulka

– sól, pieprz do smaku



Składniki łączymy. Wypełniamy nimi pierożki. Gotujemy. Układamy na talerzu i polewamy masełkiem lub smażoną cebulką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation