Kuchnia

przepisy

marynata do mięsa - grill


Składniki:
marynata:
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej/chrzanowej,
- 4 łyżki ketchupu,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka suszonego majeranku,
- 1-2 ząbki rozdrobnionego czosnku,
- sól, pieprz,
- 1-2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 1-2 łyżeczki papryki wędzonej,
- 1-2 łyżeczki ostrej papryki.

dodatkowo:
- ok. 500 g karkówki.


Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, karkówkę kroimy na grubsze plastry, obtaczamy w marynacie (najlepiej dzień wcześniej). Pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu 180°C, ok 60 min. do miękkości mięsa, bądź pieczemy na grillu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation