Kuchnia

FASOLA,GROCH, SOCZEWICA, CIECIERZYCA

Ciecierzyca w pomidorach | Grochem o Garnek

Ciecierzyca w pomidorach – składniki:

1 puszka cieciorki
180g koncentratu pomidorowego
woda w słoiczku po koncentracie
kilka łyżek soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki syropu daktylowego
szczypiorek
mleko kokosowe
masło orzechowe (u mnie ze słonecznika)
Na patelnie wlać koncentrat pomidorowy oraz wodę, z wypłukanego słoiczka. Dodać sos sojowy, syrop daktylowy i sok z cytryny. Całość podgrzewać od czasu do czasu mieszając, aż zredukuje się do gęstego sosu.
Do sosu dodać odcedzoną ciecierzycę z puszki, całość podgrzewać jeszcze kilka minut. Na koniec dodając kilka łyżek mleka kokosowego.
Podawać posypane szczypiorkiem, polane mlekiem kokosowym z kleksem masła z ulubionych orzechów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation