Kuchnia

Sałatkowo.... i to i owo

Pasta z jajek i sera feta - PrzyslijPrzepis.pl

Składniki
6 dużych jajek
1 mała cebulka (u mnie szalotka)
270 g sera typu feta (1 op.)
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
pieprz
posiekany szczypiorek do posypania

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozgniatamy widelcem.
2. Jajka, cebulkę, ser i jogurt mieszamy dokładnie, przyprawiamy szczyptą pieprzu. NIE DODAJEMY SOLI.
3. Pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Porady
Ser feta jest dość słony. Jeśli wolimy potrawy mało słone, należy dodać nieco mniej sera
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation