Kuchnia

Dieta Dąbrowskiej

Pyszny i zdrowy chleb z kalafiora, bez glutenu i mąki!
Składniki na 18 kromek chleba z kurkumą

– 2 szklanki surowego, poszatkowanego kalafiora (1 kalafior)
– 4 jajka,
– 1 szklanka zmielonych migdałów (100 gramów)
– 3 łyżeczki kurkumy w proszku,
– ½ łyżeczki himalajskiej różowej soli.

Wykonanie:

Nagrzej piekarnik do temperatury 180* C, blachę wyłóż pergaminem do pieczenia.
Rozbij 4 jajka do średniej wielkości miski, wymieszaj je z resztą składników.
Wylej otrzymaną masę na blachę do pieczenia, a następnie wygładź ją tak, aby miała około 1/2 centymetrów grubości.
Piecz przez 30 minut, tak długo, aż się zarumieni.
Wystudź do temperatury pokojowe, a następnie zdejmij chleb z blachy.
Pokórj otrzymany chlebek na 18 kawałków i serwuj np. z hummusem, pastą z awokado, pastą z buraczków. Możesz dodać sałatę i ulubione warzywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation