Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Ciasta

BISZKOPT NIEZAWODNY.


6 jajek,
1-1,5 szklanki cukru,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodając partiami cukier. Powoli dodawaj żółtka, delikatnie mieszając. Partiami wsypuj przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26-27 cm (może być mniejsza, choć biszkopt wyrośnie bardzo wysoki, więc lepiej trzymać się tej średnicy). Piecz w temp. 180 stopni ok. 30-40 minut sprawdzając patyczkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation