Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przekąski

Francuskie koszyczki
Urocze koszyczki jako przekąska, można podać na zimno, ciepło, wystarczy polać ulubionym sosem.
12 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 1 papryka czerwona
• 2 marchewki
• Olej do smażenia
• 1 cebula
• 15 dag sera żółtego
• 2 łyżki przyprawy gyros
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w drobna kostkę, doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni smażymy obrana, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę.
3. Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy najlepiej dużym kubkiem koła, układamy w formie do muffin.
4. W środku ciasta umieszczamy po łyżce mięsa.
5. Na wierzch wykładamy warzywa i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
7. Gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation