Kuchnia

desery,wypieki i inne słodkości

karmelizowane banany z jogurtem, granolą i płatkami migdałówSkładniki (na dwie porcje):

• 2-3 banany
•1 szklanka jogurtu greckiego
•1/2 szklanki domowej granoli
•1 łyżka drobnego cukru
•2-3 łyżki migdałów w płatkach
• syrop z mniszka lekarskiego (możecie zastąpić miodem)
Wykonanie:

Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół. Posypujemy je cukrem. Jeśli macie opalarkę do creme brulee wystarczy je nieco opalić, jeśli nie macie takiego urządzenia, banany skarmelizujcie na patelni (z dodatkiem łyżeczki masła).

Na suchej patelni prażymy płatki migdałów.

Na talerz wykładamy jogurt naturalny, na nim banany, posypujemy granolą i prażonymi płatkami migdałów. Całość skrapiamy syropem lub miodem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation