Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

przepisy

Schabowe pod cebulką
Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połącznie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli i aromatycznego boczku. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.
Składniki:
• ½ kg schabu
• 10 dag boczku wędzonego
• 4 cebule
• 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i z każdej strony smarujemy cienko musztarda.
2. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na półmisku.
3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy.
4. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation