Kuchnia

FASZEROWANE WARZyWA

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Składniki:

250 g pieczarek
250 g mięsa mielonego wieprzowego
3 średnie papryki czerwone
jajko
serek do smarowania ziołowy
sól, pieprz, lubczyk, rozmaryn
Przygotowanie
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, aż odparuje z nich sok. Odstawiamy je, aż ostygną. Do miski wkładamy mięso, pieczarki, jajko i przyprawy. Mieszamy.
Papryki przekrawamy na pół, wycinamy gniazda nasienne i usuwamy ze środka wszelkie nasiona. Papryki napełniamy farszem. Na farszu rozsmarowujemy serek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i podlewamy wodą. Pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 stopni C piekarniku przez ok 40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation