Kuchnia

obiady

Schabowe z musztardą
Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 9 łyżeczek musztardy
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
3. Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation