Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

Ciasto bananowe na maślance z jagodami
SKŁADNIKI

1 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej
1 szklanka cukru
2 duże jajka
1/4 szklanki maślanki
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 dojrzałe banany(puree)
1 szklanka jagód

W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Mikserem ubić masło z cukrem aż będzie lekkie i puszyste, około 2-3 minut. Dodać jajka, maślanke i wanilie, miksowć aż się dobrze połączą. Dodać dobrze rozgniecione banany Wymieszać Stopniowo dodawać mieszanke mąki przygotowaną wcześniej miksować z małą prędkością
Dodać jagody i delikatnie zamieszać łyżką do połączenia składników
Ciasto podzielić na 4 foremki Piekarnik rozgrzać
Piec 30-35 min w temp 170*(w oryginale jest 330* więc na nasze piekarniki jest to chyba właśnie ok.170*)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation