Hobby

dobre rady

Antygrypina. Ta domowa mikstura w mig rozprawi się z przeziębieniem | Ofeminin
Antygrypina - składniki

4 grejpfruty
4 cytryny
4 ząbki czosnku
8 łyżek miodu
4 średnie kłącza kurkumy
kłącze imbiru ok. 5 cm

Sposób przygotowania:

Obierz owoce, podziel na cząstki (nie usuwaj pestek).
Zwróć uwagę na jakość miodu. Najlepszy będzie ten z ekologicznego gospodarstwa. Unikaj mieszanek miodów pochodzących spoza Unii Europejskiej. Sztuczny miód również absolutnie się nie nadaje.
Czosnek (wybieraj tylko polski), kukrumy nie obieraj, pokrój tylko w kawałki, imbir obierz i pokrój.
Wszystkie składniki zblenduj w blenderze kielichowym.
Mikstura powinna być gęsta, ale płynna. Antygrypinę przelej do butelek i przechowuj w lodówce. Spożyj w ciągu paru dni. Można dodawać do herbaty (nie gorącej).

Antygrypina - dawkowanie

1-2 kieliszki dziennie (rano).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation