Kuchnia

kuchnia

Jajka faszerowane szynką | Kwestia Smaku

4 jajka
100 g szynki
1 łyżka majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
1 łyżka posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka szczypiorku
1 rzodkiewka

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w głębokim talerzu. Rozgnieść widelcem.
Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, posiekany szczypiorek, bazylię lub natkę, połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Farszem wypełnić połówki białek i ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem lub bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation