Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Sport i fitness

healthy life

Ryż na słodko - Magda Gessler

ryż biały lub brązowy 2 woreczki
jabłka 4
cynamon 3 łyżeczki
mleko 600 ml
śmietana kremówka 100 g
cukier 2 łyżki

Zagotować mleko z cukrem. Dodać ryż. Gotować na małym ogniu do momentu, aż ryż wchłonie mleko. Do ryżu dodać śmietanę i mieszać.
Pokroić umyte jabłka w kostkę. Wlać do rondelka pół szklanki wody, dodać jabłka z 3 łyżeczkami cynamonu, udusić. Układać warstwami naprzemiennie ryż i jabłka. Wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 min.
Można podawać z jogurtem naturalnym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation