Kuchnia

Fit eat

Kasza gryczana z pieczoną marchewką i ciecierzycą
Składniki:
(2 porcje)

100 g kaszy gryczanej
250 ml wody
puszka ciecierzycy
3-4 marchewki
papryczka chilli
szczypiorek
garść pestek słonecznika
sól
pieprz
kumin

dressing:
1/2 cytryny
łyżeczka syropu klonowego / miodu
łyżeczka oliwy

Przygotowanie:
Marchewkę pokroić na podłużne paseczki. Polać odrobiną oliwy, posypać solą, pieprzem i kuminem. Piec ok 25-30 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

Kaszę gotować ok 25 min w szklance wody. Po tym czasie dodać odsączoną ciecierzycę, dressing, podprażony słonecznik, posiekany szczypiorek, posiekane chilli oraz upieczoną marchewkę. Wymieszać.

Można zjeść na ciepło lub następnego dnia zabrać ze sobą do pracy lub szkoły w pojemniczku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation