Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

Schab faszerowany ziołami – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

schab środkowy
1 kg
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
4 łyżki
biały ser półtłusty
100 g
żółtka jaj
2 szt
orzechy włoskie
150 g
pęczek natki pietruszki
1 szt
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
1 szt
tymianek
15 g
pieprz
oliwa
50 ml

Krok 1
Schab faszerowany ziołami – krok 1
Przyprawę do mięs Knorr połącz z oliwą i nasmaruj nią schab. Następnie odstaw mięso na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Schab faszerowany ziołami – krok 2
Natkę pietruszki i tymianek drobno posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem w misce.
Krok 3
Schab faszerowany ziołami – krok 3
Połącz biały ser z ziołami, orzechami oraz żółtkami. Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Całość wymieszaj.
Krok 4
Schab faszerowany ziołami – krok 4
W schabie zrób głęboką i dość szeroką kieszeń przy pomocy długiego, cienkiego noża.
Krok 5
Schab faszerowany ziołami – krok 5
Nafaszeruj schab ziołowym serkiem.
Krok 6
Schab faszerowany ziołami – krok 6
Rozgrzej oliwę na patelni, następnie podsmaż faszerowane mięso na złoty kolor. Piecz mięso przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ºC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation