Design

Design

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z BRZOSKWINIAMI.

Czego potrzebujemy?

- ciasto francuskie
- brzoskwinie w puszce
- jajko
- cukier
Ciasto kroimy na w miarę równe kawałki, w moim przypadku wyszło ich osiem, ale równie dobrze można zrobić mniejsze i będzie więcej.
Każdy z kawałków smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Na to kładziemy połówkę brzoskwini.
Następnie przenosimy wszystkie kawałki na blachę. Ja akurat postanowiłam trochę poeksperymentować i zrobiłam różne kombinacje. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut w 200 stopniach. Ale oczywiście trzeba pilnować.
Te które włożyłam bez żadnych kombinacji, tylko po prostu położone na cieście wyciągnęłam wcześniej., bo zarumieniły się najszybciej.
Kiedy wszystkie się zarumienią wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation