Sport i fitness

Fitness

Wołowina duszona po burgundzku - Przepis - Onet Gotowanie
Składniki

cebula
2 marchewki
2 ząbki czosnku
3/4 l czerwonego wytrawnego wina
3 gałązki pietruszki
2 gałązki tymianku
1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
goździk
liść laurowy
kilogram łopatki bez kości
12 małych cebul
150 g boczku
3 łyżki oleju
200 g pieczarek
sól, pieprz
łyżka masła
Etapy przygotowania

1
Przygotuj marynatę: cebulę, marchewki i czosnek drobno pokrój, wymieszaj z winem, posiekanymi ziołami i przyprawami. Mięso pokrój w dużą kostkę, dokładnie wymieszaj z marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 3 godz. Osącz z marynaty; zachowaj ją. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki, razem z pokrojonym w kostkę boczkiem zrumień na oleju. Przełóż na talerz. Na tym samym tłuszczu zrumień mięso. Dodaj boczek i cebulę, oprósz solą i pieprzem, podlej marynatą. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Pieczarki pokrój w plasterki, zrumień na maśle, dodaj do mięsa na 10 minut przed końcem duszenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation