Kuchnia

kwestia smaku:

Placek owsiany fit

Pomysł podpatrzony w jednej z publikacji o fitnessie, zmodyfikowany wg moich preferencji. Wyszedł pyszny i syty placek. Lekki i dodający energii - doskonały przed wysiłkiem lub wartościowe śniadanie. Polecam.

SKŁADNIKI:
80 g płatków owsianych
20 g pestek słonecznika (lub rodzynek, żurawiny itp.)
1 łyżka syropu z agawy (lub miodu)
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu

Płatki wymieszać ze słonecznikiem i syropem z agawy. Odstawić na kilka minut.
Jajka ubić, dodać jogurt i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem wymieszać
Patelnie teflonową mocno rozgrzać. Wylać ciasto i usmażyć jako jeden, duży placek z obu stron(ja smażyłam bez dodatku tłuszczu).
Placek posypać cukrem brzozowym lub słodzikiem, świetnie smakuje posmarowany powidłami :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation