Kuchnia

Kuchnia-Ciasta i inne wypieki

Krówka

Składniki:
300 ml śmietanki 30%
3/4 szklanki cukru
70 g masła (o tym później)
opakowanie cukru waniliowego

Wykonanie:
Wszystko wrzucić do gara, wysokiego bo nieźle się pieni w trakcie gotowania. Doprowadzamy do wrzenia mieszając i powoli gotujemy ciągle mieszając... Zawartość gara po pewnym czasie, tak pi razy oko 15 minut, zaczyna nam gęstnieć. Nie zapominamy o mieszaniu... Cały czas, energicznie, bo ta substancja jest na tyle złośliwa, że zaczyna się przypalać sekundę po tym jak przestaniecie mieszać. Zgęstniałą masę przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Czekamy, aż wystygnie i wsadzamy do lodówki. Po godzinie moja była zastygnięta tak, że mogłam ją kroić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation