Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Kuchnia

Pyszne ciasto z herbatników
Składniki:

1 opakowanie budyniu na 1 l mleka
1 litr mleka
250 g masła
250 g mascarpone
1 puszka masy krówkowej
0,5 l śmietany 36%
2 – 3 łyżki cukru pudru
Herbatniki (ilość zależy od wielkości cista jakie będziecie robić)
Truskawka do dekoracji (lub inny owoc)

Przygotowanie :

Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją jaka znajduje się na opakowaniu.

Zostawiamy do przestygnięcia.

Do zimnego już budyniu dodajemy na przemian po łyżce masło i serek maskarpone.

Ucieramy aż wszystkie składniki się połączą i powstanie krem.

Formę do pieczeniao prostokątnym kształcie wykładamy papierem do pieczenia.

Na spodzie układamy warstwę herbatników.

Na herbatniki wykładamy masę budyniową i na nią kolejną warstwę herbatników.

W międzyczasie podgrzewamy w rondelku masę krówkowa.

Jeszcze ciepłą (nie goracą) wylewamy na herbatniki. Rozprowadzamy po cieście i układamy na koniec ostatnią warstwę herbatników.

Odstawiamy ciasto do lodówki na ok 1 godzine.

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, smarujemy nią wierzch ciasta i dekorujemy pokruszonymi herbatnikami.

Ponownie wkładamy ciasto do lodówki i po 30 minutach możemy już serwować.
Smacznego
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation