Kuchnia

Pyszności

'kruche ciasteczka z m&m'sami'


Składniki:
- 150g miękkiego masła
- 100-150g cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100-150g M&M'sów
- 0,5 łyżeczki żółtego barwnika spożywczego w żelu (opcjonalnie).
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i dokładnie je wmiksować w maślaną masę.
Stopniowo dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, do uzyskania jednolitego miękkiego ciasta ( w razie konieczności dodać więcej mąki - ciasto nie może się kleić do rąk). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i umieścić na 5 minut do zamrażalki.
Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kulki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w średnich odstępach - ciasta trochę urosną. Każda kulkę delikatnie spłaszczyć palcami i ułożyć na nich po 3-4 sztuki M&M'sów.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 15 minut.
Studzić na kratce.


Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation