Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Kulinarne różności

Naleśniki z mięsem mielonym 4 - SKŁADNIKI:
2 szklanki mąka
1/3 szklanki wody gazowanej
mleko (uzależnione od gęstości ciasta)
1 łyżka oleju
1/2 szklanki cukru
2 jajka
500 gram mięsa mielonego
3 duże cebule
250 gram pieczarek
ser żółty
pieprz
sól
Naleśniki z mięsem mielonym 4 - PRZYGOTOWANIE:
Składniki: mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i cukier wrzucamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy (mleko i mąka dodajemy według uznania, ale tak aby ciasto na naleśniki nie było zbyt gęste). Z wyrobionego ciasta smażymy naleśniki. Farsz: mięso mielone smażymy na kropli oleju, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość smażymy na małym ogniu pod przykrywką. Tak długo aż woda trochę odparuje, mięso będzie miękkie, a warzywa delikatne i miękkie. Gotowy farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki, a na górę posypujemy odrobiną żółtego sera. Całość zawijamy i podsmażamy lekko na patelni. Życzymy smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation