Kuchnia

Przez żołądek do serca...

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

składniki:

ziemniaki ugotowane wcześniej - 5 sztuk
udko z kurczaka bez kości - 4 sztuki
olej do smażenia - 3 łyżki
cebula dymka wraz ze szczypiorkiem - 1 sztuka
śmietana kwaśna - 4 łyżki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 3 łyżki
boczek wędzony - 120 gramów
majeranek


1. Mięso pokrój w paski i dopraw przyprawą Knorr.

2. Następnie usmaż mięso na patelni.

3. Cebulę dymkę wraz z szczypiorem i boczkiem pokrój drobno. Podsmaż na drugiej patelni.

4. Teraz na dno naczynia żaroodpornego wyłóż usmażonego kurczaka.

5. Następnie połóż cebulę z dymka i boczkiem.

6. Posmaruj wszystko śmietana i połóż ziemniaki pokrojone na plastry grubości 0,5cm. Posyp zapiekankę majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Zapiekaj w 200 stopniach przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation