Kuchnia

dania

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
2 woreczki ryżu
1 kostka rosołowa
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 por
curry, sól, pieprz, papryka czerwona, przyprawa do kurczaka, cukier
2 łyżki jogurtu greckiego
kilka łyżek majonezu
sok z 1/2 cytryny

Kurczaka pokroić, polać sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką i odrobiną cukru. Wymieszać z 2 łyżkami jogurtu i odstawić na trochę do lodówki.

Ryż ugotować z 1 łyżeczką curry, kostką rosołową i odrobiną soli.

Por drobno pokroić, kukurydzę i fasolkę odsączyć.
Kurczaka podsmażyć, aż wyparuje cały jogurtowy sos.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i ewentualnie doprawić do smaku.

Wstawić do lodówki na parę godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation