Kuchnia

Dukan

Piernik Dunaka

Składniki:
- 2 łyżki mleka w proszku, koniecznie odtłuszczonego
- 4 łyżki otrębów pszennych
- 8 łyżek otrębów owsianych (najlepiej drobno zmielonych, można je zmielić np w blenderze)
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 jaja
- 2 łyżki płynnego słodzika
- 6 łyżek homogenizowanego serka niskotłuszczowego
- 2 łyżki przyprawy do piernika

Sposób przygotowania:

Przygotowanie piernika Dukana jest banalnie proste, wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Następnie ciasto wlewamy do foremki do pieczenia i wsadzamy do piekarnika nagrzanego mniej więcej do 180 stopni. Piernik pieczemy około 45 – 50 minut aż będzie dobrze wypieczony w środku (sprawdzamy drewnianym patyczkiem).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation