Biżuteria

Biżuteria, atelier, biżuteria

Gotuj z Cukiereczkiem

Cordon bleu po hiszpańsku
To już kolejne roladki na moim blogu, po prostu ja tak bardzo lubię zwijać mięsko z różnymi farszami :) To był mój pierwszy raz z panierką z płatków kukurydzianych i powiem Wam szczerze, że jestem nią zachwycona :) A same roladki inspirowane są kuchnią Lidla i potrawą Pascala. Przyznaję, że Pascal wstrzelił się w moje gusta niesamowicie. Uważam te roladki za może nie tyle zdrowe, ale zdrowsze od smażonego mięsa, bo są tylko pieczone. Idealnie smakują z ziemniaczkami i surówką, ja zrobiłam taką z pekinki.
Salami możecie równie dobrze zastąpić szynką.

Składniki:
3 małe piersi z kurczaka (około 500g),
masło 40g,
płatki kukurydziane 50g,
salami 9 plasterków,
ser żółty 4-6 plasterków,
sól,
pieprz,
natka do dekoracji

Przygotowanie:

Płatki kukurydziane drobno kruszymy. Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Należy uważać, bo jest to bardzo delikatne mięso. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę. Rozpuszczamy masło. Za pomocą pędzelka smarujemy roladki masłem i obtaczamy w płatkach. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.
Podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Życzę smacznego ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation