Kuchnia

Grillowo

Salsa z grillowanych warzyw przepis

Aromatyczne, grillowane warzywa świetnie sprawdzą się jako dodatek na chrupiącej, podpieczonej kromeczce chleba lub do dań z grilla

danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas: 1-30 min

Salsa z grillowanych warzyw - SKŁADNIKI:
1 cukinia
1 cebula
1 papryka
2 pomidory
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
natka pietruszki
2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
Salsa z grillowanych warzyw - PRZYGOTOWANIE:
Cukinię obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w cienkie pół talarki, a paprykę w kostkę. Warzywa przełóż do miski, polej oliwą, dodaj zioła oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj,owiń w folię aluminiową i upiecz na grillu przez ok 20 min. W tym czasie przygotuj pomidory. W tym celu opłucz je, ponacinaj na krzyż i sparz gorącą wodą, następnie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski, dodaj pomidory oraz natkę pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation