Kuchnia

potrawy

paprykarz szczecinski...

Składniki

1 duża makrela wędzona
1 cebula
3 -4 łyżki oleju
100 - 200g koncentratu pomidorowego
100g ryżu długoziarnistego
chilii
sproszkowana papryka słodka i ostra
sól, pieprz
odrobina cukru
5-6 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie

Ugotować ryż i przestudzić. Makrele obrać i pozbawić ości. Na oleju szklimy cebulę, posypujemy szczyptą cukru, następnie dodajemy do niej koncentrat pomidorowy.
Mieszamy z ryżem i makrelą. Doprawiamy do smaku i dodajemy 2-3 łyżki oliwy. Paprykarz można przełożyć do słoiczków, wlać na wierzch łyżkę oleju, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation