Kuchnia

Kulinaria

Szaszłyki ze schabu

50 dag schabu środkowego
1 kg małych ziemniaków
20 dag plastrów boczku
1 czerwona papryka
garść winogron

Marynata:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka mielonej papryki
2-3 listki laurowe
sól
pieprz

Ziemniaki obierz, gotuj, aż będą prawie miękkie. Mięso pokrój na kawałki. Paprykę także pokrój na kawałki. Listki laurowe pokrusz i rozetrzyj z mieloną papryką, pieprzem, solą i oliwą. Mieszaniną posmaruj ziemniaki i mięso, włóż na 30 minut do lodówki. Ziemniaki zawiń w boczek, ponabijaj na szpadki do szaszłyków na przemian z kawałkami schabu, papryką i winogronami. Ułóż na rozgrzanym grillu lub ruszcie piekarnika, piecz po 5-7 minut z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation