Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

Jajecznica z grzankami i serem camembert
1 jajko
1 plasterek wędzonego boczku
2 plasterki sera camembert
2 kromki pieczywa tostowego
sól, pieprz, masło, olej

dekoracja: po kilka kawałków pomidorków cherry, papryki, avocado, sałaty z vinegretem.
Pieczywo zrumieniam w tosterze, smaruję masłem wycinam szklanką kółka. Boczek podsmażam na oleju na patelni, obok rozbijam jajko i również wycinam szklanką kółko z jajka. Na pierwszej grzance układam ser camembert i przykrywam go drugą grzanką, chwilę podgrzewam w mikrofalówce, aby ser lekko się roztopił. Na górę kładę jajko i bekon. Kolejność zresztą może być dowolna. Dekoruję pomidorkami, avocado, papryką, sałatą z vinegretem lub dowolnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation