Kuchnia

Przepisy - na słodko

Kuchenkowo: Sernik na zimno

Składniki:
- 6 serków homogenizowanych waniliowych
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 1 galaretka poziomkowa
- cukier wanilinowy
- puszka brzoskwiń
Przygotowanie: Galaretkę poziomkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do stężenia, potem kroimy w kostkę. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Galaretkę brzoskwiniową przygotowujemy wedle przepisu i również zostawiamy aby wystygła. 1 brzoskwinię z puszki kroimy w drobna kostkę, resztę brzoskwiń kroimy w plastry i zostawiamy do dekoracji. Do miski przekładamy 6 serków homogenizowanych, wsypujemy cukier wanilinowy, dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę poziomkową oraz brzoskwinię, wlewamy wystudzoną żelatynę oraz tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Wszystko mieszamy i przelewamy na blachę, wstawiamy do lodówki, aby stężało. W tym czasie przygotowujemy druga galaretkę brzoskwiniową. Gdy ciacho stężeje ozdabiamy je plastrami brzoskwiń i zalewamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Odstawiamy do lodówki na godzinkę i potem możemy już zajadać. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation