Kuchnia

zupy

Zupa krem z selera
60 minut 4 osób łatwe
Zupa krem z selera - składniki:

porcja rosołowa - 1 kilogram średni seler - 1 sztuka Rosół z kury Knorr - 1 sztuka duże ziemniaki - 2 sztuki duża marchewka - 1 sztuka ziele angielskie duża pietruszka - 1 sztuka liść laurowy - 2 sztuki por - 1 sztuka biały pieprz - 4 ziarna
Zupa krem z selera - Sposób przygotowania:

Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.
Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka.
Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation