DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Roladki z Sera Z Grilla - The BakerMama


Składniki

8 kromek miękkiego białego chleba
1 szklanka posiekanego sera cheddar
6 łyżek masła, podzielone

Instrukcje

Odetnij skórki z każdej kromki chleba. Rozwałkuj jeden plasterek do grubości około 1/8 cala za pomocą wałka do ciasta. Rozwałkowany plaster posyp około 2 łyżkami posiekanego sera. Zwiń ciasno. Powtórz z pozostałymi kromkami chleba i posiekanym serem.
Umieść 2 łyżki masła na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą i rozpuść na średnim ogniu.
Pozostałe 4 łyżki masła roztopić w płytkiej misce w kuchence mikrofalowej. Zanurz po jednej bułce na raz w roztopionym maśle w płytkiej misce, a następnie przełóż na patelnię. Pozwól roladkom smażyć przez 1-2 minuty z każdej strony, aż uzyskają złoty kolor i maślany chrupiący na zewnątrz. Wyjmij na półmisek do serwowania.
Podawać z sosem pomidorowym, ranczo lub zupą pomidorową do maczania, jeśli chcesz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation