Kuchnia

Zupy

Zupa kalafiorowa
30 minut 4 osób łatwe
SKŁADNIKI:
kalafior - 50 dekagramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat
Knorr
mleko - 1.5 litrów
natka pietruszki (posiekana)
ser żółty tarty - 20
dekagramów
gałka muszkatołowa
żółtka - 2 sztuki
ocet

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Oczyść i namocz kalafiora w wodzie z octem, podziel go na różyczki.
2. Zalej wrzącym mlekiem i ugotuj.
3. Miękkiego kalafiora przetrzyj.
4. Wymieszaj z serem, żółtkami i natką pietruszki.
5. Wstaw do większego naczynia z wrząca wodą i podgrzewaj kilka minut, często
mieszając.
6. Zupę kalafiorową dopraw do smaku przyprawą Delikat i podawaj zaraz po
ugotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation