Kuchnia

Zupy

Zupa kalafiorowa 45 min.
Składniki:
1 porcja włoszczyzny:2marchewki, pietruszka, kawałek selera, 1 kalafior
30dag ziemniaków
pół szklanki śmietany "do zupy"
2 łyżki masła
Vegeta, sól, pieprz
Posikana zielenina:koperek, natka pietruszki
Wykonanie:
Gotujemy ok 2L wody, warzywa myjemy, obieramy, ktoimy cienko, dusimy na łyżce masła. Przekładamy do gotującej się wody. Ziemniaki kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia, nastepnie odlewamy pół szklanki zupy, dodajemy śmietanę i wlewamy z powrotem do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku, solą pieprzem i vegetą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation