Kuchnia

kuchnnia

Kiełbaski Faszerowane Pieczarkami

Składniki na 1 osobę:

2 małe lub 1 duża kiełbaska przekrojona na pół ( ja użyłam podwawelskiej)
200 g pieczarek
1 mała cebula
1 bułka
1 łyżka pokruszonego sera cheddar
oliwa, sól, pieprz
garść szczypiorku

Przygotowanie:

Kiełbaski nacinamy wzdłuż, układamy w żaroodpornym naczyniu, skrapiamy oliwą i podpiekamy przez około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
W tym czasie kroimy drobno cebulę, podsmażamy na oliwie, gdy zacznie mięknąć wkrajamy do niej pieczarki, solimy i dusimy do 10 minut. Pieczarki pieprzymy.
Gdy kiełbaski się otworzą, faszerujemy je pieczarkami i wstawiamy na kolejnych 10 minut do piekarnika.
Bułeczkę kajzerkę, podpiekamy kilka minut w piekarniku, przekrajamy, także faszerujemy pieczarkami,, przykrywamy posypujemy serem cheddar i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
Kiełbaski podajemy ze szczypiorkiem i zapieczoną bułką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation