Kuchnia

przetwory

Krem "bounty" kokosowo-czekoladowy

Składniki na masę kokosową:
50g wiórek kokosowych
30g białej czekolady
50 ml śmietany kremówki 30-36%
50 ml mleka
30g masła


W rondelku umieścić wszystkie składniki i podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut. Czekolada i masło powinny się rozpuścić, a wszystkie składniki ładnie połączyć. Po tym czasie zdjąć z ognia i przestudzić


Składniki na masę czekoladową:
50g mlecznej lub gorzkiej czekolady
25 ml śmietany kremówki 30-36%
1 łyżeczka masła


Wszystkie składniki podgrzewać w rondelku do momentu rozpuszczenia. Wystudzić.

W wyparzonym słoiczku ułożyć połowę masy kokosowej, na to przełożyć masę czekoladową i znów przykryć warstwą kokosową. Krem doskonale smakuje z ciasteczkami ale znika równie sprawnie i szybko wyjadany bezpośrednio ze słoika łyżeczką :D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation