Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

bezmięsne to i owo

Kluski kładzione ruskie

15 dag cebuli
tłuszcz do smażenia
40 dag ugotowanych ziemniaków
30 dag sera twarogowego
2 jajka
3 dag mąki
sól i pieprz do smaku
1,5 dag tłuszczu do gotowania


Do polania:

10 dag słoniny
8 dag cebuli


Sposób przygotowania

Obraną i opłukaną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu i mieszamy ze zmielonymi ziemniakami, zmielonym twarożkiem oraz jajkami i mąką, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Metalową łyżką formujemy podłużne kluski, kładziemy na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu i gotujemy pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjmujemy, osączamy i polewamy skwarkami ze słoniny oraz zrumienioną cebulką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation