Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Smakowite obiady

Spaghetti z tuńczykiem w sosie śmietanowym
Składniki (2 porcje):

200 g spaghetti
185 g tuńczyka w oleju słonecznikowym (1 puszka)
200 g pieczarek
2 cebule
400 g śmietany 12%
sól, pieprz
natka pietruszki

I co dalej?:

Makaron ugotuj na sposób al' dente. Cebule obierz i pokrój na półplasterki. Na patelni rozgrzej olej z puszki tuńczyka i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta będzie szklista dodaj pokrojone na plasterki pieczarki. Duś na małym ogniu, aż odparuje woda. Po tym czasie dorzuć rozdrobnionego tuńczyka i podsmażaj wszystko razem 2 minuty. Po tym czasie wlej śmietanę i rozmieszaj wszystko. Odcedzony makaron dodaj do patelni z sosem. Wymieszaj wszystko razem. Dopraw solą, pieprzem. Danie rozłóż na talerze i posyp natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation