Kuchnia

Potrawy

Składniki:
ok. 400 g młodych ziemniaków w mundurkach
3 młode marchewki
1 mała cukinia, umyta i pokrojona w słupki
2 szalotki, obrane i pokrojone w ćwiartki
1główka czosnku, przekrojona w poprzek
listki z 3 gałązek świeżego rozmarynu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Piekarnik nagrzać do 200C. Ziemniaki i marchewkę dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Ziemniaki pokroić w ćwiartki/ na połówki, marchewkę przekroić wzdłuż na pół, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Dodać cukinię, szalotki, czosnek oraz listki świeżego rozmarynu. Całość oprószyć solą i pieprzem. Oliwę z oliwek wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, zalać warzywa. Całość dokładnie wymieszać, wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. godzinę. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation