Kuchnia

Sztućce w dłoń!

Sałatka z kurczaka i mango

Porcja: dla 4 osób

Czas przygotowania: 20 minut

Kaloryczność: 300 kcal porcja

Składniki:

3 filety z piersi kurczaka
2 łyżki oleju
łyżeczka curry
4 łyżeczki słodko-kwaśnego sosu chilli
łyżeczka miodu
łyżeczka ostrej musztardy
2 łyżeczki octu z białego wina
sól
200g mieszanej sałaty
mango
awokado

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski i smażyć 5-8 minut na oleju. Dodać curry, sos chili i trochę wody. Gotować ok. 2 minut, a potem doprawić miodem, musztardą, octem i solą.

Sałatkę umyć, oczyścić i porwać na małe kawałki. Mango obrać i po kawałku odkrawać od pestki. Awokado przekroić na pół i pokroić w plastry.

Składniki na sałatkę rozłożyć na talerzach, a na nich położyć mięso.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation