Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

makarony, kluchy

Knedle z mięsem

Składniki:
ziemniaki gotowane w skórce 1,5kg
mąka pszenna 1/4 objętości ziemniaków
mąka ziemniaczana 3-4 łyżki
jajo 1 szt
mięso drobiowe 600g
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz



Mięso zemleć, dodać zezłoconą na maśle cebulę i posiekaną pietruszkę.



Dodać przyprawy i wyrobić jednolitą masę.



Ziemniaki obrać, zmielić. Ziemniaki podzielić na 4 części. Jedną część wyjąć na bok i w jej miejsce wsypać mąkę pszenną. Dodać wyjętą część ziemniaków, mąkę ziemniaczaną, jajo i szybko zagnieść ciasto.





Uformować wałeczek, pokroić na 3-4cm krążki. Formować knedelki z nadzieniem mięsnym.



Układać na deseczce oprószonej mąką.



Gotować partiami we wrzącej, osolonej wodzie kilka minut. Podawać z surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation