Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

makarony, kluchy

Knedle z mięsem

Składniki na farsz.

Mięso z kurczaka obgotowane , na wywarze robię zupę. 1 kilogram kapusty kiszonej obgotowanej.

Mięso przekręcamy prze zmaszynkę, kapustę również. Dodajemy uduszoną jedną cebulę - łączymy mieszamy . Do smaku sól , pieprz .

Składniki na ciasto.

2 kilogramy ugotowanych ziemników. Przekręcamy przez maszynkę. Dzielimy na cztery części. Dodajemy tyle mąki ziemniaczanej ile stanowi jedna część ziemniaków. 4 jajka mieszamy podsypując maką pszenną. Wielkość knedli dowolna Ja biorę małą garstkę ciasta , nakładam farsz i zlepiam. Potem formułuję kulkui. Gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną i pogotują się ok 5 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation