Kuchnia

breakfast

Kuchnia szeroko otwarta: Pożywne śniadanie bogate w błonnik. Owsianka z owocami i ziarnami

Składniki:
300 ml mleka
4-5 łyżek płatków owsianych
1/2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki otrębów (u mnie pszenne)
2 łyżki jagód (mogą być mrożone)
1 małe jabłko
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka ziaren sezamu
1 łyżeczka siemienia lnianego
5 suszonych śliwek
obrane migdały

Mleko podgrzać w rondlu. Dodać owsiankę i cynamon. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i dodać miód. Wymieszać do rozpuszczenia. Przykryć i odstawić na chwilę. Jabłko pokroić w większą kostkę. W wysokiej szklance układać warstwami - owsiankę, jagody, śliwki, otręby - owsiankę, pokrojone jabłko, pestki dyni, sezam i siemię. Na wierzch ułożyć owsiankę oraz cząstki jabłka. Posypać otrębami, ziarnami i udekorować migdałami. Podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation