Kuchnia

Desery

składniki:

puszka brzoskwiń łącznie z syropem
cukier (wedle uznania)
3 łyżki żelatyny
1 bita śmietana typu fix
200 ml. schłodzonego mleka
Brzoskwinie razem z sokiem miksujemy przy pomocy melaksera na gładki mus.

Słodzimy wedle uznania.

2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku, dodajemy do musu brzoskwiniowego dokładnie mieszając.

Mus rozlewamy do pucharków ( ½ wysokości ) i pozostawiamy do zastygnięcia (najlepiej wstawić deser do lodówki).

W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy 1 łyżkę żelatyny.

Ubijamy śmietanę z mlekiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Dodajemy żelatynę i delikatnie mieszamy.

Ubitą śmietaną dekorujemy nasze desery i pozostawiamy do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation