Kuchnia

desery

składniki na spód:

ok. 200 g. ciasteczek digestive (pół na pół z czekoladą i bez)
100 g. roztopionego masła/margaryny
1 łyżka miodu
składniki na masę malinową:

2,5 szkl. malin do dekoracji
1 galaretka malinowa
1 łyżka żelatyny
1 bita śmietana typu fix
200 ml. chłodnego mleka
Ciasteczka rozdrabniamy blenderem.

Dodajemy do nich masło oraz miód i mieszamy.

Wylepiamy powstałym ciastem formę do tarty i wkładamy na godzinę lub więcej do lodówki ( ja pozostawiłam na noc).

Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 ½ szkl. wrzątku i pozostawiamy do wystygnięcia ( nie może zastygnąć).

Śmietanę ubijamy z mlekiem na sztywną pianę.

Do śmietany dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy mikserem.

Masę wylewamy na spód, dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki aby tarta stężała.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation